Vindt u 21st Century Skills ook belangrijk voor uw kind of de kinderen met wie u werkt?

Vindt u ook dat kinderen moeten leren goed samen te werken en van elkaar te leren?

Vindt u ook dat kinderen het meest leren vanuit concrete situaties die ze zelf in hun omgeving ervaren?

Vindt u ook dat het belangrijk is dat kinderen zich betrokken voelen bij de mensen en de wereld om hen heen?

Dan is het Design for Change programma misschien precies wat u zoekt!

Design for Change (DFC) is een internationaal programma waarin kinderen via vier stappen (Voel-Verbeeld-Doe-Deel) begeleid worden om, op basis van hun innerlijke bewustwording en gevoel van verbondenheid met de wereld om hen heen, in een groep samen gaan werken aan het oplossen van een probleem. 

DFC is gebaseerd op Gandhi’s motto: ‘Wees Zelf de Verandering die Je Graag Ziet in de Wereld’ en daagt kinderen uit om gezamenlijk met creatieve oplossingen voor door henzelf ervaren problemen te komen en hun Verhalen van Verandering met een breder publiek te delen. DFC-NL is aangesloten bij DFC Global:

Ik geef training voor begeleiders / leerkrachten om met een groep kinderen met DFC aan de slag te gaan. T.z.t. zal er een DFC-NL Marktdag georganiseerd worden, waarbij er uitwisseling tussen scholen kan plaatsvinden. Verhalen van Verandering worden ook internationaal uitgewisseld, via de DFC Global website en in de jaarlijkse internationale Be The Change (BTC) Celebrations voor kinderen en hun begeleiders (in 2018 in Taiwan).